בית פרטי בפרדס חנה // שטח מגרש 1900 מ״ר // שטח בנוי 290 מ״ר

בית דנינו ממוקם בפרדס חנה בשכונה ותיקה ויוקרתית. הבית מתוכנן בתפיסה 'מתחמית' ומתפרש על כמחצית משטח המגרש. המבנה העיקרי מורכב מ-3 אגפים – מגורים, ילדים והורים - אשר ממוקמים סביב פאטיו מרכזי שקוף, ובו גינת נוי בעיצוב מינימליסטי. העמדה זו מאפשרת לכל אגף ליהנות מהפרטיות הנדרשת לו ביחס לחלקי הבית האחרים, וזאת מבלי לוותר על קשר עין ומבטים דרך הפאטיו השקוף לעבר האגפים האחרים. לכל אחד משלושת האגפים גג דו-שיפועי משלו, המשווה לו מראה אורכי וגבוה. בין האגפים מחברים קטעי מעברים ושטחי שירות בעלי גגות שטוחים, המהווים ספייסר בין חלקי המבנה. מבנה נוסף ממוקם בשולי המגרש, נראה כאגף נוסף של הבית ומשמש כמבנה עזר. הבית מתוכנן כך שהחזית שלו כלפי הרחוב אטומה למדי ואינה מאפשרת הצצה על המתרחש בתוכו. המעטפת הפנימית שלו, לעומת זאת, שקופה ודיפוזית, מטשטשת גבולות בין חללי הפנים של הבית לחצרות ואינה מסתירה דבר מהמתרחש בפנים. אגף המגורים של הבית גובל מעברו האחד בפאטיו, ומשני עבריו האחרים בחצר גדולה ובה בריכת שחיה ופרגולה רחבת מימדים. החלל גבוה ומרשים, שקוף ומרובה פתחים; פתחים גבוהים במיוחד, הפונים למזרח ולמערב, מחולקים לשניים באמצעות קורות פלדה ומוצלים באמצעות רפפות קבועות בגמלוני הגג. עיצוב הפנים של הבית בכלל וחלל המגורים בפרט משלב אלמנטים קלאסיים חמים כגון גג עץ גושני וארובת קמין רחבה מחופה לבני סיליקט, לצד אלמנטים מודרניים כגון רצפה כהה וריהוט בהיר בקווים מינימליסטיים. כל המערכות הטכניות בבית סמויות מעין - צנרת מז"א, ארגזי תריס, וילונות נגללים, מערכות אודיו - כולם מוטמעים בתכנון ומוסתרים בפרטי בניין מוקפדים. גודלו של הבית טומן בחובו את סוד הצלחתו – הוא גדול דיו כדי להתמודד עם דימוי של 'מיני אחוזה' מרובת אגפים וחצרות, אך בו בזמן הוא גם קטן דיו על מנת לא 'להתפזר' ולשמור על קשר הדוק בין אגפי הבית ויה שטחי החוץ והחללים המשותפים.

פרוייקטים
פרסומים
All
ארכיטקטורה
עיצוב פנים
מסחרי
פרסומים
תערוכות