בית פרטי בכפר יהושע, עמק יזרעאל // שטח מגרש 755 מ"ר // שטח בנוי 175 מ"ר

על מגרש פינתי שטוח, מוקף עצי פקאן וצמחיה עשירה מכל עבר, התבקשנו לתכנן בית קומפקטי ויעיל, שיתמודד בהצלחה עם תנאי האקלים הקיצוניים האופייניים לעמק. בני הבית ביקשו ליצור בית צנוע באופיו, שיעודד אוירה משפחתית אינטימית, ויהיה יעיל לתחזוקה. שני פרמטרים מכריעים קבעו את אופן העמדת הבית על גבי המגרש – ניצול מיטבי של יתרונות החזית הדרומית בתנאי האקלים הנתונים, וכן הצורך לשמור על פרטיות במגרש פינתי היושב על צומת מרכזי בכפר. נתונים אלה הכתיבו מבנה אורכי בעל אוריינטציה מועדפת לצפון/ דרום, עם פתיחה מירבית לדרום (חדרי שינה, מגורים, חצר) וסגירות מסוימת (חדרי שירות ורחצה) בכיוון הרחוב. ברוח בעלי הבית עוצב הבית בקוים פשוטים ונקיים - שני נפחים מלבניים ניצבים זה לזה, המבטאים נאמנה חלוקה בין שטח ציבורי ופרטי בבית. בהשראת חומרי הבניה האופייניים למבני המשק המרובים בכפר, בחרנו להשתמש בפח אלומיניום גלי אטום לחיפוי חזיתות המבנה, ובפח אלומיניום גלי מחורר לטיפול בפתחים. ההתייחסות לפתחי הבית כללה בחינה פרטנית של כל פתח – הן מבחינת ייעודו והן מבחינת החזית בה הוא ממוקם. על מנת להתאים לכל פתח פתרון פתיחה והצללה שייתן מענה מדויק לאפיון שלו, פיתחנו מערכת מתוחכמת של תריסים, עשויים פח אלומיניום גלי מחורר על גבי מסגרות אלומיניום. בפתחים דרומיים בחדרי שינה הותקן תריס שמתרומם על צירים עליונים ונפתח באמצעות בוכנה עד לעצירה במצב אופקי, אז הוא הופך לפרגולה עבור אותו פתח. אותה "פרגולה" חוסמת את השמש הדרומית הגבוהה בקיץ, בעוד שבחורף היא מאפשרת לשמש הדרומית הנמוכה לחדור ולחמם את החדר באין מפרע. פתחים מערביים ומזרחיים הסובלים משמש נמוכה ישירה בחלק משעות היום, טופלו באמצעות תריסי הזזה שנפתחים לתוך כיס בחיפוי הקיר. לעומת זאת, חדר הרחצה הפונה לרחוב זכה לתריס קבוע, אשר מאפשר אוורור טוב גם ללא פתיחה, ומונע פגיעה בפרטיות. פיתוח מערכות ההצללה של בית הנדל בפח גלי מחורר הינו צעד ראשון ומשמעותי מבחינתנו בחקירת האפשרויות המופלאות הגלומות בחומר הידידותי והמעניין הזה. משחקי האור והצל, השקיפות החד כיוונית ביום לצד אפקט התאורה הקסום בלילה, הם רק חלק מהתכונות המרתקות של החומר, שהנסתר רב בו על הגלוי.

פרוייקטים
פרסומים
All
ארכיטקטורה
עיצוב פנים
מסחרי
פרסומים
תערוכות