שיפוץ ועיצוב פנים לבית פרטי בחיפה, דניה // שטח המגרש 810 מ״ר // שטח בנוי 420 מ״ר

הפרויקט הינו תוצר של שיפוץ של וילה עירונית בשכונת דניה בחיפה. הוילה המקורית נבנתה בשנותיה המאוחרות של המאה הקודמת, כבית ארופאי מהודר. בראיה של ימינו, הבית היה מיושן, 'כבד' וסגור מדי. בעלי הבית החדשים הינם זוג בשנות ה-50 לחייהם, המרבים לארח בביתם את ילדיהם הבוגרים, ובעלי אוסף פריטים ייחודי מרחבי העולם. הם זיהו בבית את הפוטנציאל יוצא הדופן של החfלל, אולם היה ברור שצריך "להעביר אותו במנהרת הזמן" ולהתאים אותו לימינו ולצרכים האישיים שלהם.בתכנון מחדש של הבית הושם דגש על יצירת תחושת מרחב והעצמת הקשר עם שטחי החוץ ע"י פירוק מחיצות בחלל, הדגשת הגובה שלו, פירוק קירות מעטפת והחלפתם בחלונות גדולים, ויצירת מעבר מרכזי שקושר בין שטחי החוץ והפנים של הבית מכל עבריו, ובו מוטיב דומיננטי של סקיילייט.מאז ומעולם ולאורך כל ההיסטוריה, האוכל תמיד שימש מוטיב מרכזי ומחבר בין אנשים, וכך גם בתפיסת המגורים בבית הפתוח, המארח והמאד משפחתי הזה. בהתאם, מיקום המטבח בתכנית הבית הוא ללא ספק במרכז מכל בחינה- בתווך בין פינת האוכל הגדולה לבין הסלון, ובין החצר הקדמית לבין הפאטיו עם הבריכה

פרוייקטים
פרסומים
All
ארכיטקטורה
עיצוב פנים
מסחרי
פרסומים
תערוכות
הרצאות
סרטונים