בית פרטי בכפר יהושע, עמק יזרעאל // שטח מגרש 560 מ"ר // שטח בנוי 240 מ"ר

הדימוי הראשוני עבור הבית היה של תיבה לבנה מוארכת מרחפת בינות לעצים; חלקה התחתון השקוף מאפשר לחללים שבו לגלוש החוצה ולהתאחד עם החורש הטבעי, חלקה העליון משייט בין הצמרות הגבוהות. העמדת הבית במגרש מותירה מרחב מקסימאלי לחצר בכיוון השטח הירוק הסמוך. שתי חזיתות שקופות למדי בקומת הקרקע פונות לדרום ומזרח, ומעודדות קשר רציף בין שטחי המגורים לחוץ. בחדרי השינה בקומה העליונה פתחים אנכיים עד הרצפה, כל פתח ממסגר מבט אל עבר העצים. הפתחים הדרומיים בשתי הקומות מוגנים באמצעות פרגולות שהן חלק אינטגרלי מהמבנה. הגגון העליון נבנה תוך שימוש בלוחות ספנקריט מפאת המפתח הגדול. בפרגולה התחתונה משולבים סרגלי עץ, אשר חוסמים את השמש הגבוהה בקיץ, ומאפשרים את חדירתה של השמש החורפית הנמוכה לעומק חלל המגורים. לאורך הקומה העליונה שלוש ארובות אור ובהן חלון עליון לשחרור אויר חם בקיץ. מעל דלתות חדרי השינה, רפפות מאפשרות סירקולציה של אויר מתוך החדר אל עבר הפתחים העליונים שבמעבר. פתרונות פרקטיים, הדרושים להסתרה של צנרת מז"א וארגזי תריס, מגולמים אף הם בחתך של המבנה. אפשר לומר שבית מלר נהגה ונפתר לכל אורך הדרך מתוך מחשבה על החתך של המבנה. כזו היתה האינטואיציה הראשונה בנוגע להתייחסות שלו לסביבתו המידית, וכאלה היו גם הפתרונות שמקנים לו את מרבית האיכויות המיוחדות שלו במצבו המוגמר.

פרוייקטים
פרסומים
All
ארכיטקטורה
עיצוב פנים
מסחרי
פרסומים
תערוכות