בית פרטי במכמנים, הגליל // שטח מגרש 550 מ"ר // שטח בנוי 230 מ"ר

הבית ב'מכמנים', אשר על הר 'כמון' במשגב, הינו הבית האחרון ברחוב, וככזה הוא גובל בחורש טבעי וצופה אל נוף מרהיב שמגיע עד הים. הבית תוכנן עבור זוג צעיר שרכש את השטח עוד לפני שהיו למשפחה, אולם בעזרת הנחיה נכונה השכילו השניים לתכנן את הבית כך שיתאים לחיים עם ילדים, כפי שהם מעידים היום. למרות תוואי השטח המשופע, הזוג ביקש לתכנן בית בו חיי המשפחה מתנהלים רובם ככולם בקומה אחת, כשהקומה התחתונה מאכלסת פונקציות משניות בלבד. עם זאת, על אף ריכוז כל הפעילות בקומה אחת, עדיין נשמר עיקרון ברור של הפרדה בין המרחב הציבורי לבין מרחב הפרטי, ובין אגף הילדים לאגף ההורים בבית. במרכז הבית ניצב אלמנט של ספריה באורך 6 מטר. ספריה זו מאכלסת את אוסף הספרים של בעל הבית מצד המעבר, בעוד שגבה מהווה את הקיר הראשי בסלון. מהלך התנועה סביב האלמנט המנותק מקירות ותקרה, יחד עם מהלך המדרגות המקביל אליו, הם המחברים בין אגפי הבית השונים; אולם לא פחות מכך, אותו אלמנט ממש מייצר גם את ההפרדה בין המרחבים, ומצליח לעשות זאת מבלי להציב חיץ מוחלט. לאורך ציר הספריה ממוקם סקיילייט, ששוטף את החלל בן 2 הקומות באור טבעי משתנה לאורך היממה, ותורם לשחרור אויר חם בעת הצורך. בקצהו האחד של הציר ממוקמת פינת המשחקים - חלל סמי-ציבורי באופיו, המשרת את כל המשפחה ונפתח לעבר חצר משחקים מאובזרת. בקצהו השני של הציר, חוויית חוץ שונה בתכלית - פינת קריאה אינטימית לאדם אחד על אדן חלון, הממסגר תמונת נוף נבחרת מתוך הפנורמה הרחבה. לצד פינת הקריאה האישית ישנה מרפסת זוגית בחדר השינה, ומנגד - חלל ציבורי פתוח מאד לגינה ולנוף מכל עבריו עבור ה'קהל הרחב'. לעומת חצר האירוח, המועדת לעתים רוחות, חצר המשחקים שלצד הכניסה תחומה ומוגנת יותר. כמו כן קיימת במפלס העליון חצר שירות מוצנעת, ובמפלס התחתון חצר נפרדת עבור הסטודיו. כל אלה משקפים את מגוון הקשרים הרחב שהבית מאפשר לדייריו לקיים עם החוץ, הן בקנה מידה והן בייעוד.

פרוייקטים
פרסומים
All
ארכיטקטורה
עיצוב פנים
מסחרי
פרסומים
תערוכות