בית פרטי במושב עזריאל, השרון // שטח מגרש 500 מ"ר // שטח בנוי 185 מ"ר

יותר מכל דבר אחר, בית רזאל הינו 'בית בעליו'; הבית הצבעוני, בעל הנוכחות המרהיבה, משקף בצורה הכי קולעת את אופיים של בני הבית – אנשים פתוחים וצבעוניים, צנועים ונאמנים לדרכם, שהמוסיקה מהווה נדבך מרכזי בחייהם. כפי שהדיירים עצמם מעידים, הבית תואם את מידותיהם עד כדי כך, שההרגשה היא כאילו התגוררו בו מאז ומעולם. הבית כולו נבנה בתקציב מינימלי, מה שהגביל באופן ניכר את הכלים העיצוביים בהם ניתן היה לעשות שימוש, וכיוון לתפיסה תכנונית מסוימת; כאדריכלים, הבנו שעלינו להביא את הבית לכדי מיצוי הרעיון התכנוני מיד עם תום שלב השלד והטיח, בידיעה שלא יימצא תקציב להוסיף אלמנטים מעבר לכך, אלא בעתיד הרחוק יותר. ואכן, המשחק הצורני והצבעוני הגיע לכדי מימוש עם עזיבת הטייח את השטח. הבית בנוי 4 גושים החוברים יחד לכדי יחידה צורנית אחת שלמה. קליפות לבנות נבקעות, ומתוכן פורץ הצבע ונותן דרור למתרחש בתוך המבנה. כמו בחוץ, גם בפנים, מוטיב הצבע משחק תפקיד מרכזי, לצד שחקן מפתח נוסף – האור הטבעי – החודר לבית מכיוונים מפתיעים לעתים. המוסיקה הנשמעת מהבית ברבות משעות היום, צהלותיהן של הילדות ותחושת הבית הפתוח, מתורגמים באופן טבעי להרמוניה צבעונית רבת הבעה. בתכנון שטחי החוץ של הבית חברו יחד שלושה שיקולים: נתוני המגרש המגבילים, הצורך בהפרדת שימושים, והרצון לייצר אזורי שהייה הנבדלים זה מזה באופיים. קומת הקרקע נתמכת בארבעה שטחי חוץ שונים לארוח, שרות, משחק ושהיה, אשר מתפקדים בהצלחה ביומיום כל אחד בהתאם לייעודו. הקומה הראשונה נהנית אף היא ממרפסת גג רחבת ידיים, המאפשרת הנאה ממרחב נופי ומזרימת אויר שהם מצרך נדיר בשכונה הצפופה. עקב מגבלת התקציב, בעלי הבית צוידו ב'תכניות מגירה' להוספה בעתיד של אלמנטים, אשר יוסיפו לבית איכויות, אך אינם חיוניים לקיומו. כך מתוכננת פרגולה גדולה בפלדה ועץ בחצר הדרומית, וכן מערכת של רפפות עץ בחזית הצפונית, אשר תווסת את מידת הקשר בין פאטיו הכניסה לבין הרחוב, ותאפשר פתיחות רבה יותר של הבית כלפי המרחב הנ"ל.

פרוייקטים
פרסומים
All
ארכיטקטורה
עיצוב פנים
מסחרי
פרסומים
תערוכות