גן ילדים // טנדו

כשגן ותיק עובר דירה, תפיסת העולם החינוכית שמנחה אותו כבר מגובשת למדי. במקרה זה התבקשנו לתכנן גן עם אוירה חמימה, נעימה, אפילו ביתית, ליצור סביבה שמתייחסת לילד בכבוד, בגובה העיניים, ובשום אופן אינה מתיילדת. המבנה שהוסב לגן היה בית מגורים דו קומתי מוקף חצר, בן למעלה מ-50 שנה, ממוקם על ציר עירוני מרכזי בחיפה. במקום תוכננו שתי כיתות גן בהפרדה גילאית לבני חצי שנה עד גיל 4, כיתת גן בכל קומה וחצר משותפת. חלוקת החלל שנבחרה עוקבת בפרוטרוט אחר סדר היום של ילדי הגן והצוות, שמה דגש על זרימה טבעית של הפעילויות במרחב מחד, ועל הפרדה בין איזורי פעילות ומשתמשים מאידך. אזורי הפעילות של הילדים מרוכזים ברצף, מחולקים במחיצות שחלקן ניידות וחלקן בעלות רמת שקיפות גבוהה, המאפשרות איחוד וחלוקה בהתאם לצרכים המשתנים לאורך היום. שטחי השרות רוכזו בקצוות, כך שלילדים ברור מאד היכן מסתיים התחום שלהם, גם אם אין לו ביטוי פיזי מובהק. בחרנו בבירץ׳ ליבנה כחומר מוביל, בזכות התחושה החמימה אך עם זאת קלילה שהוא משדר. הוספנו לו פלטה של צבעים עליזים אך מאופקים שנגזרו מהמיתוג הקיים של הגן, והקפדנו להשתמש בחומרים עמידים ככל שניתן. עיצוב הפנים של הגן כולל הרבה פריטי נגרות ייעודיים, בכללם גם מחיצות ניידות ומחיצות קבועות, שיש בהן אלמנט משחקי. מפתחי ההצצה העגולים - האהובים כל כך על הילדים - התפתח מוטיב חזרתי של עיגולים אשר בא לידי ביטוי במגוון יישומים בגן. במענה לצורך של הגננות בשטחי תלייה אינסופיים חופו קירות שלמים בגן בשעם והפכו ללוחות ענק. הפרויקט כלל גם שיפוץ יסודי של המבנה מבחוץ, שנועד להשיב לבניין האלגנטי את הדרו משכבר הימים. החצר, שהיתה משופעת, שוטחה למפלס קומת הקרקע, וכעת ניתן לצאת אליה בשתי יציאות, אחת למתחם התינוקות ושניה לילדים הגדולים יותר. הקומה העליונה נהנית בתורה מנוף ים פנורמי חיפאי משובח והמון אור טבעי. ם

פרוייקטים
פרסומים
All
ארכיטקטורה
עיצוב פנים
מסחרי
פרסומים
תערוכות