שיפוץ של דירת נופש לחוף הים, אולגה // שטח דירה 100 מ״ר

דירת הנופש, הממוקמת מרחק עשרות מטרים בלבד משפת הים, נוצרה מאיחוד של 2 דירות סמוכות לכדי יחידה אחת, ועדיין שטחה הכולל אינו עולה על 100 מ״ר. דירת הנופש שייכת לזוג מבוגר, אשר ביקש לתכנן אותה כמקום מפלט׳ מחיי היומיום עבור כל בני המשפחה המורחבת – 3 דורות, 4 משפחות - שמגיעות מכל רחבי הארץ בהרכבים שונים לבילויי סופשבוע וחופשות, ביחד ולחוד. בהתאם לייעודה של הדירה כמקום מפגש משפחתי מרובה משתתפים לעיתים, עיקר הדגש הושם על תכנון המטבח, הסלון ופינת האוכל, כך שיידעו להכיל גם מספר רב של משתמשים במידת הצורך. עם זאת, הוקדשה גם מחשבה להפרדה חלקית בין החללים, על מנת לאפשר קיום מספר פעילויות במקביל בדירה הקטנה, שבה כל אחד צריך למצוא גם פינה לעצמו. סביב שטחי המפגש תוכננו 4 חדרי שינה קטנים, שפועלים בשיטת ״המיטה החמה״, וכל פינה אפשרית בדירה נוצלה לטובת ארגון ואחסנה. 2 חדרי רחצה קומפקטיים משרתים את הבאים מהים, ושומרים על צבעוניות עליזה שמרחיקה את טרדות היומיום. קרבתה המיידית של הדירה לים, יחד עם הנוף עוצר הנשימה הנשקף ממנה, הובילו לעולם דימויים ימי בכל הנוגע לעיצוב הפנים, בחירת הגוונים וחומרי הגמר; הריצוף הינו גרניט פורצלן בטקסטורה דמויית חול, 2 קירות עיקריים חופו בלוחות עץ במראה מיושן, כמו עצים שנפלטו מן הים, גופי התאורה מזכירים מוטיבים מעולם הספנות וכל הצבעוניות פסטלית עם נגיעות של תכלת וטורקיז..

פרוייקטים
פרסומים
All
ארכיטקטורה
עיצוב פנים
מסחרי
פרסומים
תערוכות